Familiekursus

Hvert år i foråret afholder Crouzonforeningen i Danmark vores familiekursus. Her mødes alle familier fra hele landet til en weekend med undervisning og hyggeligt samvær.

Weekendens program består først og fremmest af en række foredrag. Vi har blandt andet haft læger, sygplejersker, psykologer, skuespillere og genetikere, som har holdt oplæg om problematikker omkring syndromerne, den nyeste viden indenfor behandling af syndromerne og andre relevante temaer og problemstiller, som kan bidrage til det at leve med et sjældent syndrom.

Det sociale samvær spiller en stor rolle på familiekurserne. Familierne bruger meget tid på at snakke sammen om løst og fast og følge op på, hvad der er sket i løbet af året siden det sidste kursus. Især vores faste indslag Talerøret, hvor alle familier har mulighed for at fortælle om, hvad der er sket i det forløbende år. Også den årlige Croulade bringer familierne sammen i form af spil, lege, lette fysiske udfoldelser og konkurrencer, som ender med kåringen af det bedste hold med den eftertragtede vandrepokal Den gyldne Crouzonmus, som efterhånden har været hele landet rundt.